Gülovalı, M. Ç.Gölge, TülayÖlmez, İ.2021-10-112021-10-111977-06Gülovalı, M. Ç., Gölge, T. ve Ölmez, İ. (1977). Determination of trace elements in Turkish Tea. Technical Journal, 4(2), 68-72.http://kurumsalarsiv.tenmak.gov.tr/handle/20.500.12878/1782Liretimin her kademesinden alınan çay örneklerinde, yüksek ayırma güçlü Ge (Li) dedektörü ve 4096 çok kanallı gamma-ışını spektrometresi kullanılarak Sc, Se, Eu, Cs, Co, Rb, Cr, Ce, Sb ve Fe; atomik absorpsiyon spektrofotometresiyle de Mn, Cu ve Zn miktarları tayin edilmiştir. Üretim sırasında ağır metal kirlenmesi gözlenmemiştir.Concentrations of Sc, Se, Eu, Cs, Co, Rb, Cr, Çe, Sb and Fe, have been determined by instrumental neutron activation analysis using a high - resolution Ge (Li) detector and 4C96 multichannel gamma-ray spectrometer and concentrations of Mn, Cu and Zn have been determined by atomic absorption spectrophotometry in tea samples taken from the each step of processing. No heavy metal contamination during processing has been observed.enginfo:eu-repo/semantics/openAccessTurkish TeaTürk ÇayıDetermination of trace elementsEser elementlerin tayiniDetermination of trace elements in Turkish Teaarticle468722