Please use this identifier to cite or link to this item: http://kurumsalarsiv.tenmak.gov.tr/20.500.12878/570
Title: The use of microbial proteins for the culvitation of phytoplankton culture
Other Titles: Fitoplankton kültürü yetiştirilmesinde mikrobiyal proteinlerin kullanılması
Authors: Topçuoğlu, Sayhan
Özyurt, Mustafa
TAEK-ÇNAEM
Keywords: Microbial protein
Mikrobiyal protein
Issue Date: 1982
Publisher: Türkiye Atom Enerjisi Komisyonu, Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi
Citation: Topçuoğlu, S. ve Özyurt, M. (1982). The use of microbial proteins for the culvitation of phytoplankton culture. İstanbul : Türkiye Atom Enerjisi Komisyonu, Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi.
Series/Report no.: Türkiye Atom Enerjisi Komisyonu, Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi;ÇNAEM-R-212
Abstract: Günümüzde ekonomik önemi olan bazı deniz organizmalarının larvalarını beslemede fitoplankton kültürleri kullanılmaktadır. Denizlerdeki besin zincirinin ilk halkasını oluşturan fitoplanktonların, çeşitli türlerinden oluşan kültürler laboratuvarımızda mevcuttur. Mikrobiyal proteinlerin besin olarak bazı canlılara verilmesine yönelik bir çok çalışma vardır. Çeşitli mikrobiyal proteinler de laboratuvarımızda üretilmektedir. Bu araştırmanın amacı büyük miktarlarda fitoplankton kültürünün mikrobiyal proteinler kullanarak, en kolay ve en ekonomik yönden elde edilebileceğini kanıtlamaya yöneliktir. Sonuç istenilen amaçda neticelenmiştir.
Summary. The effect of the microbial proteins on the growth rate of Phaeodactylum trlcornuturn in the mass cultures have been investigated. The results were evaluated both as optical density and the number of the phytoplankton cells. The microbial proteins have caused a phytoplankton density which was the same with that of the control group.
Description: TAEK D.N. 7962
URI: http://kurumsalarsiv.tenmak.gov.tr/handle/20.500.12878/570
Appears in Collections:Rapor 1980-1989 yılları

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7962.pdf987.99 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.