Konferans 2010-2019 yılları
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Konferans 2010-2019 yılları by Publisher "Gıda Güvenliği Derneği"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Işınlamanın sıvı, dondurulmuş ve kurutulmuş yumurta sarısında lutein ve zeaksantin miktarına etkisi(Gıda Güvenliği Derneği, 2013-05-14) Uygun Sarıbay, Mine; Önen, Ece; Ergun, Ece; TAEK-SANAEMIşınlama teknolojisi, yumurta ve yumurta ürünlerinde patojen mikroorganizmaları yok ederek hijyenik kaliteyi sağlayan etkili bir teknolojidir ve birçok ülkede uygulanmaktadır. Yumurta sarısında bulunan lutein ve zeaksantin sağlık üzerine önemli etkileri bulunan karotenoid grubu antioksidan bileşiklerdir. Bu çalışmada Üç farklı dozda (1, 2 ve 3 kGy) ışınlanmış sıvı, dondurulmuş ve kurutulmuş yumurta sarısı örneklerinde lutein ve zeaksantin miktarı belirlenmiştir. Işınlamadan etkilenen sıvı yumurta sarısı olmuştur. Kurutulmuş ve dondurulmuş yumurta sarısında ışınlamanın lutein ve zeaksantin miktarı üzerine etkisi istatistik açıdan önemsiz bulunmuştur (P≤001).